fredag 16 november 2012

Fryst Halloncheese-cake med Candypops

 
 
 
 
 
 
Kommer ni ihåg godiset som poppade i munnen!
 Gjorde en halloncheesecake till mina kollegor på jobbet, en kul grej var att jag blandat i candy pops i understa lagret, när de smakade på kakan så började det att poppa i munnen!!??.....det blev en rolig överraskning! 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept
 
Botten
15 digestivekex
100 gr smör
ca 50 gr blockchoklad ( som man penslar över den frysta kexbotten)
3 påsar candy pops jordgubbssmak (kan uteslutas)
 
Fyllning
5 ägg
1 1/2 dl strösocker
150 gr philadelphia ost
2 tsk vaniljsocker
250 gr hallon
2 dl vispgrädde
Garnera med hallon och citronmeliss
 
Lägg kexen i skålen till matberedaren och kör till smulor.
Smält smör och blanda det med kexsmulorna. Blanda försiktigt ner candy pops
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en löstagbar form ca 24 cm.
Tryck ut kexsmulorna försiktigt. Ställ i frys en stund. Pensla smält blockchoklad så att kexbotten blir täckt.Ställ i frys en stund till.
 
Dela äggen i gulor och vitor och lägg vitorna i en ren skål.
Lägg äggulorna i en kastrull med socker och ost, sjud försiktigt uder omrörning tills krämen tjocknar.
Kyl i vatten bad. Tillsätt hallon och vaniljsocker.
 
Vispa vitorna till hårt skum.Vispa grädde och rör ner försiktigt i äggsmeten.
Vänd ner vitorna och häll fyllningen i formen. Täck över med plastfolie och frys i minst 6 tim.
Ta ut kakan ca 1 tim före servering, garnera med hallon. 
Lyck till!
 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Hihi, det var kreativt! Här finns en chokladkaka som har candy pops i och det känns som barndom att äta den :) Snygg cheesecake!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är det nostalgi! Roligt med choklad, det har jag aldrig smakat. Trevlig helg!

      Radera
  2. Den var verkligen smarrig ;)
    Du är så duktig att baka!!!!!!!!!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva! Kul att höra :) Kram

      Radera