En god chokladtårta med daim och grädde, garnerad med chokladglasyr och snöstjärnor i sockerpasta.
Tårtbotten
4 stora ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
Fyllning
4-5 dl grädde
2 st dubbeldaim krossade
1 msk kakao
Glasyr
2 dl florsocker (knappt )
1 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker
50 gr smält smör
ca 1/2 msk varmt kaffe
Garneringen
5 dl grädde som vispas och spritsas runt tårtan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en 3 liters tårtform.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör om tills smeten är slät. Häll i formen och grädda i ca 50-60 min.
Låt den svalna och dela i tre delar.Vispa grädden och blanda i den krossade dajmen, fördela fyllningen mellan bottnarna.
Blanda florsocker, kakao, vaniljsocker, och kaffe i det smälta smöret, rör ihop till en kräm. Häll glasyren överst på tårtan. Sätt in i kyl en stund.
Vispa grädden och spritsa runt kanterna
Garnera gärna med något på tårtan.
Så gott med dajm i fyllningen! Kram
SvaraRaderaJa, dajm är gott att baka med! Kram
Radera