fredag 4 januari 2013

Pepparkaksrulltårta







Lingongrädde och pepparkakskrydda smakar gott tillsammans. Fick det här receptet av min kära svägerska
som är duktig på att baka.



Recept

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1/2 tsk bikarbonat
2 msk filmjölk

Fyllning

 3 dl grädde
lingonsylt efter smak

Sätt ugnen på 250 gr.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vetemjöl, blanda med bikarbonat och kryddorna.
Blanda i 2 msk filmjölk.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda ca 5 min.
Låt kallna.

Vispa grädden hårt, blanda i lingonsylten.
Bred ut på den kalla tårtbotten.
Rulla ihop, den går att frysa.



2 kommentarer:

  1. Vilken fin rulltårta och pepparkaka och lingon passar bra ihop! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack Katarina! Javisst är det gott! Kram

    SvaraRadera