Igår bakade jag en sockerkaka och testade min nyinköpta siliconform. Har aldrig bakat i en sådan förut, den verkar så ostadig och svår att använda, men jag tyckte den var toppen!
Nu blir det att köpa flera formar!
Nu blir det att köpa flera formar!
Jag tillsatte lite citron i smeten och glaserade kakan med florsocker, vatten, kokosessens, bananessens. Samt kokosflingor utanpå.
Dekorerade med en sockerblomma i mitten.
Recept
200 gr smör rumsvarmt
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smaksättning ev. citron eller fruktpressad saft.
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Ev. någon smaksättning ( jag hade kokosessens och bananessens i )
Strö över kokosflingor.
Vispa smör och socker vitt och pösigt, ha i äggen ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Smaksätt ev. med något.
Smörj formen med smält smör, ställ den på en plåt.
Häll i smeten, och grädda i 150-175 gr i nedre delen av ugnen ca 50- 60 min.
Viktigt är att låta kakan stå kallt i ca 10 minuter efter gräddningen så lossnar den fint.
Blanda florsocker och vatten, smaksätt. Pensla glasyren över kakan och strö över kokosflingor.
Lycka till!
Jättefin kaka i den formen! Kram
SvaraRaderaTack så mycket! Trevlig helg! Kram
Radera