fredag 8 februari 2013

Sockerkaka







Igår bakade jag en sockerkaka och testade min nyinköpta siliconform. Har aldrig bakat i en sådan förut, den verkar så ostadig och svår att använda, men jag tyckte den var toppen!
Nu blir det att köpa flera formar!
Jag tillsatte lite citron i smeten och glaserade kakan med florsocker, vatten, kokosessens, bananessens. Samt kokosflingor utanpå.
Dekorerade med en sockerblomma i mitten.




Recept

200 gr smör rumsvarmt
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smaksättning ev. citron eller fruktpressad saft.

Glasyr

2 dl florsocker
2 msk vatten
Ev. någon smaksättning ( jag hade kokosessens och bananessens i )
Strö över kokosflingor.

Vispa smör och socker vitt och pösigt, ha i äggen ett i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Smaksätt ev. med något.
Smörj formen med smält smör, ställ den på en plåt.
Häll i smeten, och grädda i 150-175 gr i nedre delen av ugnen ca 50- 60 min.
Viktigt är att låta kakan stå kallt i ca 10 minuter efter gräddningen så lossnar den fint.

Blanda florsocker och vatten, smaksätt. Pensla glasyren över kakan och strö över kokosflingor.
Lycka till!




2 kommentarer: