söndag 29 september 2013

Äppelpaj




Härliga äppeltider! Underbart när man kan göra äppelpaj av svenska äpplen, så gott!
Det här är en vanlig smulpaj med havregryn i.






 

Recept

2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1-2 msk socker
1/2 tsk bakpulver
100 r smör rumsvarmt

Lite socker och kanel
3-4 skalade skivade äpplen

Sätt ugnen på 200 gr.
Smörj en pajform med smör.
Skiva äpplena i tunna skivor, doppa dem i kanel och socker.
Lägg skivorna i pajformen, blanda smuldegen och strö över äpplena.
Grädda i 200 grader ca 20-30 minuter eller tills den har fått färg.
Servera pajen ljum med grädde eller vaniljsås.


1 kommentar:

  1. Visst är äpplena goda nu... Jag frossar verkligen, äter äpplen för jämnan medan jag kan! :)

    SvaraRadera