Recept
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1 dl vatten
ca 3-4 dl hallon, blåbär eller lingon ( behöver inte tinas om de är frysta )
Fyllning
100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Garnering
Hallon, blåbär eller lingon
Florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjöl och smält smör.
Koka upp vattnet och blanda ner det. Rör ihop allt till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Sprid ut bären över kakan och tryck ner dem försiktigt i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-45 minuter.
Låt kakan svalna, dela den i två bottnar med en vass kniv.
Smält smöret till fyllningen och tillsätt mjölken och vaniljsockret.
Låt blandningen puttra i ca två minuter under omrörning. Häll vaniljmjölken över snittytan på de båda bottnarna.
Lägg ihop kakbottnarna och sikta över florsocker och bär.
Ät gärna vaniljsås till, det blir extra gott!
Den ser så god ut! Kram
SvaraRaderaTack! Önskar dig en trevlig helg! Kram
Radera