Ni som tycker om chokladbollar måste testa den här kakan! Den är jättegod!
Recept från Sofsans blogg
50-75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten
Smörj och ev. bröa en form ca 1 liter. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, och vaniljsocker, rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät.
Chokladbollar
100 g smör rumsvarmt
3/4 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn
Blanda allt i en bunke till en smet.
Sen lägger jag små klickar av chokladbollssmeten i en smörad/bröad form.
Häller sen över lite av smeten från sockerkakan och varvar så tills allt är slut.
Grädde sedan i mitten av ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
Efter halva tiden lägger jag på ett bakplåtspapper.
Men tänk på att hålla koll på kakan då alla ugnar är olika.
Kul att du gillade den! Den är en STOR favorit här hemma och bland vänner =)
SvaraRaderaDen blir nog en favorit här hemma också! :)
Radera