Om du gillar vaniljhjärtan kommer du att älska denna kaka. Snabbt och lätt har du en hel långpanna med läckerbitar! Jag säger bara Mums!
Recept ca 42 rutor
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare.
Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
Fyllning: Blanda ägg, kesella, créme fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen
i långpannan.
Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
Pudra gärna över med florsocker precis innan servering.
Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar.
Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop.
Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.
Ser underbart goda ut! Kram
SvaraRaderaTack Katarina! Kram
Radera