söndag 27 mars 2016

Chokladkaka med banan





Jag hade några övermogna bananer till övers och hittade den här kakan hos chiliconkarin. Testade receptet och det blev en härlig saftig chokladkaka med chokladbitar och banan.  










Recept

175 g smör
5 dl strösocker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 mogna bananer
200 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat


Smält smöret och låt det svalna.
Blanda smöret med sockret, mjölken, saltet och vaniljsockret.
Dela äggen och blanda gulorna i smeten.
Mosa bananerna och blanda ner dem.
Hacka chokladen, blanda ner den med mjöl, kakao, och bikarbonat.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten.
Häll smeten i en smord långpanna (min var 27x38 cm) och grädda i 175 g ca 25-35 minuter.
Kakan ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig.
Servera gärna med vispad grädde. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar