GLAD PÅSK!
Vad passar bättre än några mockabakelser till påsk! Perfekt att ta upp från frysen och bjuda på till fikat.
Det här receptet är till en mockatårta, nu gjorde jag små marängbottnar istället med mockakräm mellan och utanpå. Dekorerade med några blommor och blad i marsipan och godis ägg.
Receptet på mockatårtan är från 1930-talet.
Det här är original receptet men vill man ha den större kan man utöka receptet.
4 Äggvitor
200 g Strösocker
75 g Vetemjöl
3 1/4 dl Vatten
4 Äggulor
150 g Florsocker
300 g Smör normalsaltat rumsvarmt
60 g Kokkaffe ( Jag brukar ha i lite mer)
2 dl vatten
Rita 2 cirklar på bakplåtspapper och lägg på plåt. Vispa äggvitorna till
mycket hård maräng, rör försiktigt ner sockret, fördela marängen på de 2
cirklarna.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen, 1 tim 125° sätt ner värmen till 100° grader
fortsätt grädda i 1 1/2 timme till, eller till de är torra.
Koka kaffe och vatten i ca 10 min till extrakt. Låt det bli kallt.
Blanda mjöl och vatten och koka till det blir en slät gröt ( vispa hela
tiden). Låt det kallna.
Vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa smöret.
Börja med att blanda i den vispade äggsmeten i den vispade mjölsmeten.
Det är väldigt mycket vispande.
Klicka sen i det rumstempererade vispade smöret, och allra sist
kaffe extraktet.
Fortsätt vispa till allt blandar sig.
Bred ett tunt lager mellan bottnarna, spritsa resten utanpå. Det är gott att
strö över lite rostad flagad mandel.
Lycka till!
Glad påsk!
SvaraRaderaKram
Tack! Detsamma till dig! Kram
Radera