Den här smarriga rulltårtan kommer från sweetandsimple/
Det finns så många roliga varianter på chokladbollar och den här passade mig perfekt.
Recept
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Chokladbollsfyllning
150 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn
Gör så här
Sätt ugnen på 250°
Vispa socker och ägg poröst.
Sikta och blanda potatismjöl, kakao,vaniljsocker, och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör om.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper och fördela smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp sedan upp kakan på ett bakplåtspapper med socker och kokos.
Dra bort pappret( pensla med lite vatten så lossnar det lättare från kakan)
Låt kakan svalna en aning.
Gör chokladbollsfyllningen
Mät upp alla ingredienser till chokladbollssmeten. Blanda till en smidig smet.
Bre på rulltårtan och rulla ihop.
Jag gjorde lite ändringar, det ska vara pärlsocker runt den enl receptet.
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Chokladbollsfyllning
150 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn
Gör så här
Sätt ugnen på 250°
Vispa socker och ägg poröst.
Sikta och blanda potatismjöl, kakao,vaniljsocker, och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör om.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper och fördela smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp sedan upp kakan på ett bakplåtspapper med socker och kokos.
Dra bort pappret( pensla med lite vatten så lossnar det lättare från kakan)
Låt kakan svalna en aning.
Gör chokladbollsfyllningen
Mät upp alla ingredienser till chokladbollssmeten. Blanda till en smidig smet.
Bre på rulltårtan och rulla ihop.
Jag gjorde lite ändringar, det ska vara pärlsocker runt den enl receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar