söndag 18 december 2016

Saffransbitar i Långpanna




Godaste saffransbitarna hittade jag hos Jennysbakblogg, de här blir riktigt saftiga, de här måste ni bara göra.









 Recept

 6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten 

Glasyr
200 g smör 
8-9 dl florsocker( jag använde lite mindre)
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

Sätt ugnen på 175°
Ta fram en långpanna och klä den i bakplåtspapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, vänd ner saffran och vattnet ( jag låter vatten och saffran stå en stund och dra) rör tills den är en klumpfri smet.
Häll smeten i långpannan och sätt in i ugnen och grädda i ca 20-35 minuter.
Provkänn med en sticka om den är klar.

Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienserna till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något.
Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt en stund innan du skär upp den i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar