onsdag 6 mars 2019

Kärleksmums



 
 
Kärleksmums är en klassiker som alltid håller och finns i många varianter. De här blev så där saftiga, man får hålla koll på hur länge de är i ugnen annars kan de bli torra.















Recept

200 g smör 
2 dl mjölk
4 dl strösocker 
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr

100 g smör
3 msk kakao
0,5 tsk salt
3 msk kallt kaffe( kokt eller bryggt)
5,5 dl florsocker

Garnering

1,5 dl kokosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form ( 25 x 35 cm ) med höga kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt i din assistent ca 4 -5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna en bunke och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd ner försiktigt så att du får det klumpfritt.
Tillsätt smör - mjölk blandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda  den ca 20 minuter i mitten av ugnen.
När kakan är klar kolla med en sticka den ska vara torr. Tag ut kakan ur ugnen.

Smält smör till glasyren och blanda övriga ingredienser till en jämn smet.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö på kokosflingor och låt stelna innan du skär upp den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar