Jag önskar alla en glad påsk!
Firar påsken med några Cupcake "citronmuffins" med citronkräm i och marängsmörkräm som garnering. De här blev saftiga och goda. Receptet på muffinsen hittade jag hos Linneas skafferi.
Recept ca 10-12 citronmuffins
150 g smör rumstempererat
2 dl strösocker
1 krm vanilj eller 1tsk vaniljsocker
saft från 1/2 citron
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Vispa smör, socker och vanilj fluffigt. Tillsätt citronsaften och äggen, ett i taget.
Ha i bakpulver och mjöl, rör till en klumpfri smet. Ha sedan i mjölken och rör om.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll dom med 3/4 med smet. Grädda i 180° i cirka 12-15 minuter. Låt svalna under duk.
Blanda ihop mjukt smör och äggula, florsocker och saft från citronen. Rör tills krämen är smidig. Spritsa lite citronsmörkräm i varje muffins när dom blivit kalla.
Blanda äggvitor och socker i en noga rengjord rostfri bunke över ett vattenbad. Rör konstant med en
handvisp tills sockret smält ca 60 grader. Dra av från plattan. Häll sockersmeten i en skål
assistent eller en elvisp, och vispa tills det blir vitt och fluffigt till det har svalnat.
Tillsätt sedan små klickar med det rumstempererade smöret lite i taget.
Vispa allt tillsammans. Tillsätt smaksättningen och blanda försiktigt.
Spritsa gärna marängsmörkrämen på dina cupcakes.
Smörkräm
25 g mjukt smör
1 äggula
florsocker efter smak
lite pressad citron
Marängsmörkräm
3 st äggvitor
1.69 dl strösocker
188 g smör rumstempererat
Smaksätt med 1tsk vaniljpulver eller någon essens och hushållsfärg. Jag hade i mangoessens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar