tisdag 31 juli 2012

Äppelkaka






Tänk...så mycket gott man kan göra av äpplen! Den här kakan gillar jag! Full av smakupplevelser, äpplen, kanel och en underbar frosting med philadelphiaost, kan inte bli godare! 








Och att servera den med vaniljsås brukar aldrig vara fel!






Äppelkaka

125 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 grovrivna skalade äpplen

 Frosting

50 gr rumsvarmt smör
200 gr philadelphiaost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner de övriga ingredienserna.
Häll i smord form med löstagbar kant, grädda i 175 grader ca 45 minuter.
Låt kallna.
Gör en frosting, vispa rumsvarmt smör med philadelphiaost, florsocker, 
och vaniljsocker. Bred på krämen och strö kanel på kakan.



4 kommentarer:

  1. Himla smaskig. Ska göra en eller två.. Kram syster

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja den är verkligen smarrig! Ska själv baka den igen :)
      kram

      Radera
  2. Härliga bilder!! Och säkert jättegod Åppelkaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det här är en kaka som alla gillar! :)

      Radera