torsdag 5 juli 2012

Jordgubbsgrottor







Jordgubbsgrottor är jag barnsligt förtjust i, oftast brukar det vara hallonsylt, men jag varierar med olika smaker. Det här är ett lätt recept som alla kan baka.







Recept

125 gr smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
2 dl vetemjöl
1/2 dl vaniljsåspulver
1 tsk bakpulver 
sylt 

Blanda socker och smör poröst, tillsätt äggulan.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Rulla runda bollar och  lägg i små formar.
Gör en fördjupning i varje och fyll med lite sylt.
Grädda i 200 gr i ca 10 min.
Lycka till!



2 kommentarer:

  1. Så vackra de blev! Och gott att variera sylten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Jag har även testat blåbär, det är också gott!

      Radera