måndag 30 juli 2012

Violglass







Den här violglassen är jättegod!!! Och inte alls svår att göra. Det enda som tar tid är själva infrysningen.





Så här gör ni

2 äggulor
100 gr socker
1/2 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk 3%
1  3/4 dl grädde
1 msk flytande glykos ( kan uteslutas )
violessens
kanderade violer eller strössel ( jag krossade även några violer och blandade ner i glassen )

Vispa gulor, socker och vaniljsockret i en separat skål tills det är pösigt.
Skölj en tjockbottnad kastrull i kallt vatten. Värm mjölken under ständig omrörning och ta
kastrullen av värmen precis innan mjölken börjar koka.
Fortsätt att röra under tiden som äggsmeten hälls i och glykosen.. Sätt kastrullen på låg värme. Rör i blandningen tills den tjocknar. Tag av från värmen. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Blanda i grädden och rör om ordentligt. Blanda i violessens efter smak och färga glassen med lila karamell färg, eller röd och blå färg tills den blir en fin lila färg. Häll på burk och ställ i frysen, skaka om glassen då och då tills glassen fryst.
Ta fram en stund innan servering, strö över kanderade violer eller strössel, och njut av den goda glassen!




 Mmm...glass e gott!





I Stockholm på Eter-Essensfabriken kan man köpa de kanderade violerna och violessens.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar