torsdag 23 december 2021

Brownie med kola och choklad


 

Det här receptet på brownie kommer från från Roy Fares expressen.se/alltommat och kola receptet har jag hittat hos mykitchenstories.se

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 Recept Brownie
 
150 g smör
2,75 dl strösocker 
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Ljus kola

75 g smör
1 dl strösocker
0,25 dl ljus sirap
1, 5 dl vispgrädde


Översta lagret med smält choklad
 
1, 2 hg choklad mörk eller ljus choklad  eller blanda. ( Jag använde ljus choklad )
2 msk kokosfett

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 160°. Smörj kanterna på en bakform, ca 20x20 cm med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, salt och vaniljsocker och blanda. Det kan se lite grynigt ut nu men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
 
Fördela smeten jämt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20-22 minuter. Låt svalna och ställt kallt en stund tills kolan ska på.

Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull och låt det koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 10-15 minuter( eller tills den uppnått 123 grader). 
Gör kulprov för att se till så att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att forma till en mjuk boll.
Häll kolan över brownien, ställ i kylskåpet för att svalna och stelna.

Smält chokladen och fettet i en kastrull över vattenbad på låg värme. När chokladen svalnat något men är fortfarande flytande breder man den över kakan. Låt stå och kallna tills chokladen stelnat. Skär sedan i bitar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar