onsdag 15 december 2021

Kanelbullesockerkaka


En mjuk och saftig sockerkaka med  en fyllning av strösocker, brun farin, kanel och kardemumma.
En kaka från mykitchenstories.se

 

 
 
 
Recept
 
100 g smör
1 dl mjölk 3%
3 ägg stora
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Kryddblandning
 
0,5 dl strösocker
0,25 dl farin brun, strö
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma malen
 
 Gör så här 

Sätt ugnen på 175°
Smörj en sockerkaksform, ca 23 cm diameter, generöst med smör.
 
Smält smöret till smeten i en kastrull på låg värme. Rör ner mjölken och ställ åt sidan.
 
Vispa ägg och socker riktigt pösigt med en elvisp i en bunke. Blanda de torra ingredienserna noggrant och vänd sedan försiktigt ner dem till en jämn smet med en slickepott.
Vänd slutligen in smörblandningen noggrant men varsamt i smeten.
 
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en skål.
 
Häll 1/3 av smeten i formen. strö över hälften av kryddorna och täck med ytterligare 1/3 smet.
Strö över resten av kryddorna och ringla över resten av smeten.
 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, testa gärna med en sticka.
Låt kakan svalna lite och vänd sedan upp den på ett galler eller fat för att svalna helt med formen ovanpå.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar