torsdag 9 december 2021

Saffransskorpor

 

Något som jag bakar till jul är saffransskorpor de är enkla att göra och så goda! 
Perfekt att ha en burk stående i köket.



 
 
 
 
  
 
 

Recept

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g  smör
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
50 g mandel
  1pkt stött saffran (Jag använder 2 påsar)
Det är också gott att pensla skorporna med lite vatten, strö kanel och socker utanpå ( skall göras innan gräddning )

 Sätt ugnen på 200 grader.
 Hacka mandeln grovt.
 Smält smöret, (tillsätt saffran , låt det ligga och dra i smöret så får det mera smak och färg)
 Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 Tillsätt det smälta smöret och saffran.
 Vänd försiktigt ner vetemjöl, bakpulver och mandel.
 Tag upp degen på bakbordet och forma till 2 st avlånga rullar, 
  lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
 Grädda längderna i ca 15 min.
 Ta ut dem och skiva dem ca 1 1/2 cm tjocka skivor.
 Sänk temperaturen till 175 grader.
 Torka skorporna i ca 5 min på var sida, låt dom eftertorka i den avslagna  ugnen.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar