Nu var det ett tag sen jag gjorde cupcake, men när jag fick besök i helgen så passade jag på att baka och bjuda på dessa med kokossmak. Det blev mycket uppskattat! Dom blev saftiga och goda.
3 Ägg
2 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
75 gr Smör
1 dl Kokosmjölk ( drygt )
3 1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 Nypa salt
1 /2 dl kokosflingor
1 Sätt ugnen på 175 gr.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3 Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
4 Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, och kokosflingor. Vänd försiktigt ner det i smeten.
5 Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 delar med smet.
6 Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, låt svalna.
Frosting
70 gr Smör2 - 3 dl Florsocker ( beror på hur sött man vill ha )
2 tsk Vaniljsocker
Kokosessens ( efter smak )
150 gr Philadelphiaost
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, philadelphiaost och kokosessens krämigt.Bred eller Spritsa frostingen på de avsvalna muffinsarna och strö över lite kokosflingor.
Njut!
Några fick blommor och blad i sockerpasta.
Supergoda! /g
SvaraRaderaTack!
Radera