De här kakorna såg jag hos Hovkonditorn, tänkte det här är en kaka som jag gillar. Det blev en favoritkaka! Försvinnande goda med en härlig chokladsmak, lite seg och krispig. Det är andra gången jag bakar dessa, första gången blev de uppätna innan de ens kom i kakburken :)
Recept
3,6 dl florsocker
0,8 dl kakao
1/8 tsk havssalt
3 dl chokladchips/toffechips
2 äggvitor
0,5 tsk vaniljsocker eller extrakt
Värm ugnen till 175 gr, klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda florsocker, kakao, och salt i en skål. Rör i chokladchips/toffechips. Blanda i äggvitor och vanilj. Slå med en gaffel tills allt blandat.
Fäll teskedstora klickar på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda tills kakorna är lätt spruckna och glänsande ca 12-15 min.
Låt svalna en kort stund, ta försiktigt bort från bakplåtspappret med en spatel. Kakorna kan vara sköra, så flytta dem försiktigt på ett galler för allt svalna.
Förvara i lufttät burk i rumsteperatur i upp till en vecka.
Roligt att du gillade dem och ja, de är försvinnande goda :)
SvaraRaderaJa supergoda! Tror att det blir så gott av toffechipsen :)
Radera