lördag 20 juli 2013

Dumlekakor





Populära och underbart goda är dessa dumlekakor med nobless choklad.
Så enkla och snabbt går det att göra dom.




ca 24 st

Mördeg:
200 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

1 påse Dumle, 12 st vanliga dumlekolor som du delar på mitten
1 ask rosa Noblesse choklad

24 aluminiumformar

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till degen. Låt degen stå kallt i kylen i 30 minuter.
Rulla ut degen till en rulle och skär i jämnstora bitar. Lägg en degkula i varje aluminiumform på en plåt.

Tryck ner en 1/2 dumlekola i varje degkula.
Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter. När du tagit ut plåten lägger du genast på en noblesseplatta på varje kaka.
Ställt kallt för att stelna.




2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt aldrig bakat eller smakat på dessa, men har sett dem i tidningar och på olika bloggar! De ser mycket goda ut! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja de är så goda, seg kolafyllning och choklad...mums!

      Radera