Populära och underbart goda är dessa dumlekakor med nobless choklad.
Så enkla och snabbt går det att göra dom.
ca 24 st
Mördeg:
200 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 påse Dumle, 12 st vanliga dumlekolor som du delar på mitten
1 ask rosa Noblesse choklad
24 aluminiumformar
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till degen. Låt degen stå kallt i kylen i 30 minuter.
Rulla ut degen till en rulle och skär i jämnstora bitar. Lägg en degkula i varje aluminiumform på en plåt.
Tryck ner en 1/2 dumlekola i varje degkula.
Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter. När du tagit ut plåten lägger du genast på en noblesseplatta på varje kaka.
Ställt kallt för att stelna.
Jag har faktiskt aldrig bakat eller smakat på dessa, men har sett dem i tidningar och på olika bloggar! De ser mycket goda ut! Kram
SvaraRaderaTack! Ja de är så goda, seg kolafyllning och choklad...mums!
Radera