I veckan inhandlade jag nya muffinsformar som jag bakat saftiga fluffiga chokladmuffins i.
Som fyllning har jag choklad pluttar, mörka och ljusa, samt ett smör som kallas cookie butter.
Det fick jag av min kära dotter, som hon köpt i USA.
Njuter just nu av en varm muffins och ett kallt mjölkglas! Mums!
Recept
1 dl kakao
2 dl mjölk
2 dl socker
150 gr smör rumsvarmt
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Fyllning choklad bitar, eller något annat.
Blanda kakao, mjölk, och 1 dl socker i en kastrull. Koka upp och låt blandningen bli kall.
Rör smör och resten av sockret poröst med en elvisp. Rör ner äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör sedan ner i smöret.
Tillsätt chokladmjölken och blanda försiktigt.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner chokladbitar i varje muffins, eller något annat gott.
Grädda i 175 grader ca 17- 20 minuter.
De ser så goda ut! Här i Amsterdam finns också cookie butter, som heter speculoos, gott :) Ha en fin helg, kram!
SvaraRaderaTack! Det här smöret kallas också speculoos så kanske det är likadant som ni har. Smakar lite kanel och är jättegott! Kram
Radera