Mazariner är populära kondiskakor, att baka dom själv hemma är inte så svårt och blir oftast godare.
Recept ca 20 st
200 g smör rumstempererat
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning
400 g riven mandelmassa
200 g smör rumstempererat
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
några droppar bittermandel olja
Glasyr
2 dl florsocker
Lite vatten
Deg: Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Blanda den rivna mandelmassan, socker, smör
tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min tills de fått färg.
Låt svalna något och glasera kakorna med florsocker blandat med lite vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar