tisdag 17 december 2013

Mazariner




Mazariner är populära kondiskakor, att baka dom själv hemma är inte så svårt och blir oftast godare.








Recept ca 20 st
200 g smör rumstempererat
5 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
400 g riven  mandelmassa
200 g smör rumstempererat
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
några droppar bittermandel olja

Glasyr
2 dl florsocker
Lite vatten

Deg: Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Fyllning: Blanda den rivna mandelmassan, socker, smör
tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna.
Grädda  mitt i ugnen i ca 15-20 min tills de fått färg.
Låt svalna något och glasera kakorna med florsocker blandat med lite vatten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar