Har länge velat prova de här kakorna, vaniljkakor som man täcker med sockerpasta eller marsipan.
Tänkte att jag skulle dekorera dom med kristyr men tyvärr så blev de uppätna innan :) Så det får bli en annan gång.
Receptet hittade jag hos Bakfnatt.
Recept
50 g socker
50 g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
225 g vetemjöl
1 ägg
100 g smör
Blanda socker, florsocker,vaniljsocker och siktat mjöl i en matberedare.
Tillsätt ägget och smöret i bitar och mixa tills degen håller ihop. Låt stå i kylskåp minst en timme.
Ta en liten bit deg i taget och kavla ut den på mjölat bakbord tills den är ca 4-5 mm tjock.
Använd pepparkaksformar och ta ut kakan. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 170 grader tills de börjar få lite färg i kanterna ca 8-15 minuter.
Låt kakorna ligga kvar på plåten någon minut och lyft därefter över dem till ett galler med hjälp av en stekspade. Låt kakorna svalna helt.
Kavla ut sockerpastan eller marsipanen, använd de pepparkaksformar du hade till kakorna och stansa ut samma form. Pensla lite vit sirap på kakan, lyft försiktigt upp sockerpastan. Om sockerpastan flisar sig kan man enkelt snygga till dem med att stryka lite på kanterna med fingertopparna.
Placera sockerpastan på kakan och så är kakan klar.
Nu kan man dekorera kakan hur man vill t.ex. med krityr eller ta ut små blommor, blad i sockerpasta som limmas på med sirap.
Fina!
SvaraRaderaTack så mycket!
RaderaHur länge kan man förvara dem i frysen eller burk med lock?
SvaraRadera