Ibland måste man unna sig något gott som den här fudgekakan, helt underbart god med vispad grädde.
Recept
Kaka
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljlsocker
0,25 tsk salt
100 g smör
Fudge
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad ( jag använde 50 g ljus 50 g mörk)
100 g smör
Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Smält smöret och blanda ner det.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 20 - 25 minuter. Den ska vara lite kladdig.
Låt den svalna.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka på svag värme under omrörning till en tjock och blank smet.
Tag av kastrullen från värmen och blanda i smöret.
Innan jag hällde över fudgen satt jag bakplåtspapper på insidan av formen ( kanten ).Häll fudgen över den kalla kakan, låt stå i kyl en stund innan den skärs.
Servera gärna med vispad grädde eller glass.
Den ser perfekt ut!
SvaraRaderaTack så mycket! Kram
Radera