Gjorde lite härlig kokosglass förra helgen som jag bjöd mina grannar på, hemgjord glass är ju så gott!
Ingen glassmaskin behövs bara att frysa in.
Kokosglass
1/2-1 dl kokos
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 dl kokosmjölk, krämig
(1/2 tsk kokosessens )
Dela äggen och lägg gulor och vitor i varsin skål.
Häll upp grädden i en tredje skål.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa grädden medelhårt.
Sikta ner florsockret i äggulorna och vispa det till en pösig smet.
Vänd ner kokosmjölken i grädden. Rör försiktigt ner gräddblandningen i äggsmeten.
Slutligen vänds äggvitan försiktigt ner i glassmeten.
Häll allt i en plastlåda, ca 1 1/2 liter, sätt på ett lock och ställ lådan i frysen i ca 1 dygn.
Rör i glassen minst 4-5 gånger under infrysningen.
Servera glassen gärna med någon fräsch fruktsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar