Det här receptet har jag gjort tidigare men då i en långpanna. De är bara så underbart kladdiga och goda med banan och chokladbitar i.
Recept
175 g smör
5 dl strösocker
4 msk mjölk
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 mogna bananer
200 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat
Glasyr
75 g smör
0,75 dl kaffe
0,5 dlkakao
1 msk vaniljsocker
ca 4 dl florsocker
Smält smöret, blanda ihop de andra ingredienserna i smöret. Garnera muffinsen med glasyren, strö kokosflingor utanpå.
75 g smör
0,75 dl kaffe
0,5 dlkakao
1 msk vaniljsocker
ca 4 dl florsocker
Smält smöret, blanda ihop de andra ingredienserna i smöret. Garnera muffinsen med glasyren, strö kokosflingor utanpå.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda smöret med sockret, mjölken, saltet och vaniljsockret.
Dela äggen och blanda gulorna i smeten.
Mosa bananerna och blanda ner dem.
Hacka chokladen, blanda ner den med mjöl, kakao, och bikarbonat.
Hacka chokladen, blanda ner den med mjöl, kakao, och bikarbonat.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten.
Häll smeten i muffins formar och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter beroende på ugn.
De ska knappt vara klara i mitten för att bli extra saftiga.
Banan och choklad är en så god kombo.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin dag, kram!
Tack! Önskar dig detsamma, kram!
Radera