Passade på att baka en hallonkaka när det är bärtider, och vad är godare än vaniljsås eller grädde till. Mums!
Recept
2 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl hallon
25-50 g kylskåpskallt smör
Sätt ugnen på 175°
Smörj och bröa en form med avtagbar kant eller pajform ca 24 cm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjölet med bakpulvret. Rör ner i smeten försiktigt.
Häll allt i formen och strö hallonen över.
Hyvla smöret över kakan (med en osthyvel).
Platta till smöret så att det är jämt fördelat över kakan.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
Man kan pudra över lite florsocker på kakan för dekoration. Serveras med vaniljsås eller vispad grädde till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar