måndag 14 december 2020

Pepparkaka med lingon


En pyntad mjuk pepparkaka med lingon och florsockerglasering. Det är mycket lingonsylt i kakan så den blev både saftig och lite tung.


 
 
 
Recept
 
75 g smör rumsvarmt
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl lingonsylt
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk nejlikor 
1 1/2 dl mjölk


Låt matfettet ligga framme i rumstemp, tills det blir mjukt. Det står rör ägg och socker poröst i receptet men jag vispade med elvispen, tillsätt matfettet och lingonsylten. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten och till sist mjölken. Häll blandningen i en smord och bröad sockerkaksform.

Grädda kakan i 175° ca 40 minuter lite längre ner i ugnen.
 
Glaseras med florsocker blandat med vatten om man vill.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar