torsdag 1 april 2021

Mazarinkaka

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk!

Godaste mazarinkakan hittade jag hos Fredriks fika, den påminner om en kladdkaka och smakar mandel. Det blir gott med en klick grädde till och passar bra till påskfikat! Som dekoration gjorde jag några kycklingar i maräng!



 

 

 

Recept  mazarinkaka ca 10 bitar

200 g smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

0,5 tsk bittermandelarom (eller några droppar)

200 g riven mandelmassa

2 dl vetemjöl

 

Glasyr

2 dl florsocker

1 msk vatten

Ev. några droppar karamellfärg.

 

 Gör så här:

Sätt ugnen på 200°

Smörj och bröa en form på ca 20 cm i diameter. ( Jag klämde i ett bakplåtspapper i botten och smorde botten och sidorna med smör och ströbröd.)

Smält smöret, låt svalna lite, blanda ner socker och ett ägg i taget.

Tillsätt bittermandelarom, riven mandemassa och mjölet och rör till en jämn smet.

Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

Blanda florsocker, vatten och eventuell karamellfärg och bred på kakan.

Njut!


 

1 kommentar: