torsdag 1 april 2021

Mockabakelser


Mockabakelser med påskdekoration gjorda av sockerpasta.

 

 

 


Recept

 4 Äggvitor 
 200 g Strösocker 

 75 g Vetemjöl 
 3 1/4 dl Vatten 
  
 4 Äggulor 
 150 g Florsocker
  
300 g Smör normalsaltat rumsvarmt 
  
 60 g Kokkaffe ( Jag brukar ha i lite mer) 
 2 dl Vatten  
  
Rita små cirklar på bakplåtspapper och lägg på plåt. Vispa äggvitorna till  
mycket hård maräng, rör försiktigt ner sockret, fördela marängen på de ritade
cirklarna.   
Sätt ugnen på 100°. Grädda ca i timme, sätt ner värmen till 75° grader,
fortsätt grädda i 1 timme till, eller till de är torra. 
Koka kaffe och vatten i ca 10 min till extrakt. Låt det bli kallt.
Blanda mjöl och vatten och koka till det blir en slät gröt ( vispa hela  
tiden). Låt det kallna.
Vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa smöret.
Börja med att blanda i den vispade äggsmeten i den vispade mjölsmeten.
Det är väldigt mycket vispande.  
Klicka sen i det rumstempererade vispade smöret, och allra sist  
kaffe extraktet.  
Fortsätt vispa till allt blandar sig. 
Bred ett tunt lager mellan bottnarna, spritsa resten utanpå. Det är gott att  
strö över lite rostad flagad mandel.

 Lycka till! 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar