söndag 28 mars 2021

Bananbröd


Bananbröd är ett perfekt bröd att baka när man har mogna bananer kvar. Det blir ett saftigt och lite sötare bröd som man bakar på bikarbonat. Receptet är från Fredriks fika.

 

 

 

 

 

Recept till ett bröd

3 mogna bananer

2 dl filmjölk

2 dl havregryn

4 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

(Jag hade i 1/2 dl solrosfrön + lite som garnering)

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, smörj och bröa en avlång form. ( Sänk värmen till 175° på slutet  om det blir för bränt.)

Mosa 2 bananer.

Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat, salt och (solrosfrön) i en skål.

Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet.

Fördela smeten i formen.

Dela den sista bananen på längden och lägg båda på brödet. ( Om man vill så strö lite solrosfrön som garnering)

Gräddas i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.

Låt svalna och sedan är det bara att mumsa i sig!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar