måndag 22 mars 2021

Filmjölksbröd


Det här filmjölksbrödet med bikarbonat är fyllt av massa godsaker, solrosfrön, linfrön, hackad mandel, mörk sirap mm. Jättegott att rosta!







Recept
 
10 dl filmjölk
9 - 10 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 1/2 dl russin
1 1/2 dl hackad mandel
1 1/2 dl mörk sirap
 
Beredning
 
Sätt ugnen på 175°.
Mät upp alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och filmjölk. 
Häll smeten i 2 st avlånga formar  med bakplåtspapper i. Gott att ha lite solrosfrön utanpå. Ställ dem lite längre ner i ugnen.
Grädda i ca 1 timme. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt.
Tag brödet ur formen och låt svalna under bakduk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar