fredag 22 oktober 2021

Rice krisptårtor


Lägger in några rice krisptårtor som jag gjort under året. En marängtårta som är lätt att göra med rice krisp flingor i. Mellan bottnarna är det en äggkräm, vispad grädde och hallon. Garneringen är grädde och färska bär.




   









 
Recept till två bottnar ( jag gör en botten åt gången)
 
6 äggvitor
4 dl socker
3 dl rice krisp flingor

Smörkräm

6 äggulor
1,5 dl socker
1,5  msk vetemjöl
1,5 dl grädde
150 g smör

Garnering
 
vispad grädde ca 5 dl
färska bär

Vispa 3 äggvitor till hård maräng, blanda ner 2 dl socker och 1,5 dl flingor 0ch rör om. 
Vispa ihop en sats till varje botten.
Rita en cirkel stor som en mattallrik på varje bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 125 grader ca 2 timmar, tills de är torra.
Vispa äggulor och socker, blanda i vetemjöl och grädde.
Låt krämen sjuda tills den tjocknar, vispa hela tiden ( den bränns lätt ). Låt svalna lite.
Klicka i det rumstempererade smöret. Vispa ihop krämen.
Låt kallna i kylskåp.
Bred krämen över den ena botten, lägg på hallon samt lite grädde.
Lägg över den andra botten, garnera med grädde och färska bär eller riven choklad.
Lycka till! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar