torsdag 21 oktober 2021

Tekakor


Tekakor med kornmjöl, vetemjöl, rågsikt, solrosfrön och pumpafrön mm.


 

Recept
 
5 dl mjölk
100 g smör
50 g jäst 
1/4 dl strösocker
2 tsk salt
4 dl kornmjöl
1 dl rågsikt
6-8 dl vetemjöl 
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solrosfrön
 
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca 37°.
Blanda jästen, mjölken, och smöret.
Tillsätt salt, kornmjöl, rågsikt och hälften av vetemjölet, tillsätt därefter lite i taget.
Arbeta degen ordentligt. Tillsätt pumpafröna och solrosfröna på slutet.
Degen ska släppa från kanterna och inte alltför kletig, men spara lite mjöl till utbakning.
Låt degen jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp degen och knåda den smidig.
Dela degen i 16 bitar beroende på storlek du vill ha. Gör runda bullar och platt ut dom som tekakor.
Nagga bröden med en gaffel. Sätt ugnen på 250°
Låt jäsa i 30 minuter på dragfri plats.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under duk.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar