söndag 7 november 2021

Morotskladdkaka



Hurra! Idag är det kladdkakans dag den firas med en morotskladdkaka från Camilla Hamid.
Vår  älskade kaka kan varieras på en mängd olika sätt. Den här dekoreras med cream cheese frosting och  riven mandelmassa. Den här kladdkakan blev mycket god!
 



 

 

 

 

 

 

 

Recept 
Morotskladdkaka

2 morötter medelstora
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
2 krm malen ingefära
4 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker

Cream cheese frosting
 
300 g färskost
100 g smör mjukt och rumstempererat
1,5 dl dl florsocker
 
Garnering
Färsk mynta ( jag rev över mandemassa som jag färgat grön)

  Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Skala och riv morötterna fint.
3. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
4. I en bunke blandar du försiktigt ihop rivna morötter, smör, strösocker, kanel, 
kardemumma, ingefära, ägg, vetemjöl och farinsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
5. Fodra en form som är 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
6. Häll i smeten i formen.
7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 
8. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet ( helst över natten eller minst 4 timmar) innan du dekorerar med cream cheese frosting och serverar.
9. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färsk ost till en krämig smet med elvisp.
10. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
11. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera din kladdkaka eller bre ut den på kladdkakan. 
 Dekorera kakan med färsk mynta eller något annat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar