onsdag 23 april 2014

Banankladdkaka




Banan och choklad är gott tillsammans! Hade några mogna bananer över så jag testade att göra den här kakan, den blev saftig och god och en klick grädde passade perfekt till.















Banankladdkaka  från recepten.se


150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
2 st mogna bananer

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa  ägg och socker, blanda ner vaniljsocker och kakao.
Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem.
Smörj en form med avtagbara kanter och strö kokos eller ströbröd i formen.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
Tag ut kakan och låt den svalna. Låt den gärna vara i kyl över natten och servera med en klick vispad grädde.




2 kommentarer: