Fyllde på kakburken med några chokladsnittar, alltid gott att ha till kaffet. I de här är det både ljus och mörk choklad.
Recept
175 g rumstemp. smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl strösocker
1/2 dl farin
3 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad och 75 g mjölkchoklad skuren i tärningar.
Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Rör socker och smör poröst.
Tillsätt sirapen och de övriga ingredienserna på en gång.
Forma degen till 3 rullar, degen är ganska tjock så man måste krama den samtidigt som man formar rullen. Lägg rullarna på bakplåtspapper, tryck ner degen något med fingrarna.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
De är färdiggräddade när ovansidan spricker och den känns fast.
Låt längderna svalna i någon minut och skär dom diagonalt.
Låt kakorna svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar