Att baka rulltårta är perfekt om man vill ha något snabbt till fikat. Här har jag fyllt den med citronsmörkräm. Både fräscht och gott blev det!
Recept
3 ägg
1, 5 dl socker
1 msk pressad citronsaft
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
skal rivet av 1 citron
Smörkräm
150 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
skal rivet av 1 citron och ev lite citronsaft
Ugnsvärme 225°
Klä en långpanna med ett bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt citronskal och saft.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
Låt den kallna.
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggulorna en i taget.
Rör till sist i skalet av en citron.
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar