Bakade en toscakaka där man har saffran i glasyren. En saftig och knäckig kaka. Receptet är hämtat från Niiinis Kitchenlife niiinis.se
Recept
200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C , smält smöret. Klä en långpanna eller ugnsform ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin. Blanda i vaniljsocker och salt.
Blanda i vetemjöl och sist det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter.
Gör under tiden saffranstoscaglasyren i en kastrull.
Saffranstosca
1,5 pkt saffran
2 dl kokosflingor
1 dl mandelflarn
3 dl havregryn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
Häll kokosflingor, mandelflarn, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet.
Låt den sedan koka upp, därefter har du i saffran och låter det sjuda i ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass varm kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar