onsdag 26 mars 2025


Kaka med havre och jordnötssmör
 


Havre och Jordnötssmörkaka med choklad.




Recept från barrgatansbakstuga på instagram

125 g smör
4, 5 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1, 5 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl sirap ljus
3 dl jordnötssmör
100 g mjölkchoklad 
(några nypor havssalt utanpå)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret tills det blir bubbligt och börjar bli brunt Obs! ha koll så inte det bränns. 
Låt sedan stå. Du kan även göra utan att bryna smöret.
 
Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret.
Blanda till en kladdig deg och tryck ut halva degen i formen. Bred sedan ut jordnötssmöret.
Hacka chokladen och lägg på jordnötssmöret och tryck/lägg sedan resten av degen.

Grädda kakan i ugnen i ca 15 minuter ( beroende på ugn ) tills kakan fått fin gyllene färg. 
Tag ut och låt kakan få svalna helt. Låt den gärna stå i kylen någon timme eller två innan du skär den i bitar. 
Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar