Recept
2, 5 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
2 ägg
3 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Fyllning
25 g rumsvarmt smör
0, 5 dl strösocker
1 msk kanel
Topping
Pärlsocker och kanel
Gör så här
Vispa ihop strösocker och smör med elvisp, elvispa sakta ner ett ägg i taget. Blanda sedan ner filmjölken.
Rör ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl blanda ner i smeten. Ställ ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till hälften med smet.
Fyllning , mosa med en gaffel ihop smör, strösocker, och kanel. Lägg ut fyllning i formarna över smeten. Täck med den sista smeten över. Strö på valfri mängd pärlsocker och kanel som topping.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar