måndag 25 april 2022

Blåbärspaj



En klassisk smulpaj är alltid rätt! Grundreceptet är enkelt och kan användas till olika bär. Vad är godare än att äta vaniljsås till.

 

 

 


 
Recept
 
6 dl blåbär
1/2 -1 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
 
 Smulpaj   (jag gjorde extra mycket smuldeg)
 
4.5 dl vetemjöl
3-4 msk strösocker
3/4 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör


Lägg bären i en eldfast form. Blanda strösocker med maizenamjöl och häll över blåbären.
Blanda vetemjöl med sockret och bakpulvret.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Häll sedan den smågryniga degmassan så att den täcker blåbären.
Grädda pajen i 200 ° omkring 25-30 minuter eller tills pajen fått färg.
Servera pajen med vaniljsås, eller grädde.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar