torsdag 14 april 2022

Påsk Cupcakes

Glad påsk!

 
Cupcakes med smak av citron som garnerades med smörkräm och några påskägg.
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Recept på cupcakes kommer från mykitchenstories.se
 
150 g smör
2,25 dl mjölk
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5,25 dl vetemjöl
Skal och saft från 2 citroner som är noggrant sköljda. 

Smörkräm
 
200 g rumsvarmt smör
400 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-1/2 msk mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
 
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt därefter mjölken i kastrullen, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
 
I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn och väldigt tjock smet med slickepott.
 
Riv ner det yttersta skalet på citronerna. Dela dem på två och pressa även ner saften i bunken. Häll till sist ner smörmjölken och vänd sedan försiktigt ihop till en jämn smet.
 
Fördela smeten i formarna  men fyll dem endast med 2/3 smet. Det kommer att bli smet över, spara det och gör fler muffins när första plåten gräddats klart.
 
Grädda dina citronmuffins i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du lägger på garneringen.


Smörkrämen kommer från Koka ihop.se

Börja med att vispa det rumstempererade smöret i fem minuter tills det är vitt och fluffigt.
 
Sedan tillsätter du hälften av florsockret och allt vaniljsocker och vispar i 2 minuter till.
Efter det tillsätter du det sista florsockret och vispar 2 minuter till.
 
Till sist tillsätter du mjölken och vispar i 5-10 minuter till. Den ska vara fluffig och vit när den är klar.
 
Spritsa gärna smörkrämen och garnera med påskägg.
   



2 kommentarer: