måndag 25 april 2022

Silviakaka


Den här Silviakakan är så smarrig! En fluffig och saftig vaniljkaka med den godaste smörglasyren och kokosflingor. Receptet är hämtat från mykitchenstories.se
  
  
 
 
Recept
 
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl kokande vatten
 
Glasyr
 
200 g smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 äggulor 
ca 0,5 dl kokosflingor att garnera med.

Gör så här:
Receptet bakas i en långpanna med måtten 30x40 cm och ger 24 bitar.
Sätt ugnen på 175° (över och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
Börja med att göra kakan. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt med en elvisp i en bunke.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Tillsätt det varma vattnet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr från kakan. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med glasyr.

För att göra glasyren så smälter du smöret i en kastrull. Ha sedan ner florsocker och vaniljsocker. Blanda ihop och låt puttra på låg värme i en minut.
Ta bort kastrullen från värmen och ha ner en äggula i taget under konstant omrörning.
Du kan med fördel vispa upp alla äggulor i en liten skål med gaffel och sedan försiktigt hälla ner lite äggula i taget. Det är viktigt att du är snabb så att det inte blir klumpar av äggula i glasyren.
Låt glasyren svalna innan du häller den på kakan. När glasyren på kakan börjat stelna lite kan du garnera med kokosflingor.
Servera direkt och njut eller det går bra att frysa dessa.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar