måndag 25 april 2022

Rågbröd


 

Det här brödet är ett grövre smakrikt småbröd som jäses över natten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept
 
100 g grovt rågmjöl
400 g rågsikt
1 tsk torrjäst
2 tsk salt
2-3 msk mörk sirap
4 dl vatten
ev. brödkryddor
 
Gör så här:

Blanda ihop rågmjöl, rågsiktsmjöl, torrjäst, salt, sirap och eventuellt kryddor.
Häll i 4 dl vatten och blanda väl.
Täck med lock och låt jäsa 10-12 timmar i rumstemperatur.
Häll sedan ut degen på väl mjölat bakbord och dra försiktigt ut till en rektangel och vik ihop långsidorna.
Låt vila under bakduk.Värm ugnen till 250°.
Skär 3 cm breda bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
OBS sänk värmen till 225° när du stoppat in bröden. 
Grädda  bröden mitt i ugnen 18-20 minuter.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar