Smak av kardemumma
Saffran
Jag gillar dom här skorporna, är lätta att baka och man kan variera smaken.
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g smör
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
50 g mandel
1 pkt stött saffran eller 1 tsk stött kardemummakärnor och 1 tsk vaniljsocker.
Det är också gott att pensla skorporna med lite vatten, strö kanel och socker utanpå ( skall göras innan gräddning ).
* Sätt ugnen på 200 grader
* Hacka mandeln grovt
* Smält smöret, (tillsätter du saffran , låt det ligga och dra i smöret så får det mera smak och färg)
* Vispa ägg och socker vitt och pösigt
* Tillsätt det smälta smöret
* Vänd försiktigt ner vetemjöl, bakpulver, mandel och vald smak
* Tag upp degen på bakbordet och forma till 2 st avlånga rullar,
lägg dom på en plåt med bakplåtspapper
* Grädda längderna i ca 15 min
* Ta ut dem och skiva dem ca 1 1/2 cm tjocka skivor
* Sänk temperaturen till 175 g
* Torka skorporna i ca 5 min på var sida, låt dom eftertorka i den avslagna ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar