tisdag 15 maj 2012

Dumlefluff


Supergod fyllning till tårtor och cupcakes




3 dl Grädde
180 gr dumlekolor

Värm upp grädden i en kastrull, men den får absolut inte koka!
Klipp dumlekolorna i små bitar och rör ner dem i grädden, rör tills de smält helt.
Häll upp i en skål och ställ i kylskåp i minst 6 timmar ( helst ska den stå över natten ).
När blandningen är helt genomkall vispas den fluffig med en elvisp.
Det här receptet räcker till 1 lager i en tårta ca 24 cm.
Jag har provat att ha hallonmousse i andra lagret, det var gott!
 Tips på godis att använda:
Vit choklad, mjölkchoklad, lonka lakrits och smörkola, toblerone, citronkola, apelsinkrokant, japp, after eight, dubbelnougat m.m.

4 kommentarer:

  1. Det här låter mycket gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är jättegott och enkelt att göra!

      Radera
  2. Så himla gott det här låter. Ska testa det i helgen när jag ska göra tårta!

    SvaraRadera